KONFOR matrac
Matrac-szótár
A Konfor cég 40 éves szakmai múltja, a fejlett technológia és a magas fokú mérnöki munka garantálja a minőségi, tartós matracok megbízhatóságát elérhető áron. A gyártó 10 év teljeskörű garanciát vállal a rugószerkezetre és 2 évet a külső borító huzatra.

A Konfor matracokba a világ legújabb fejlesztésű rugórendszerei szolgálják az Ön kényelmét. Választékunk 3 rugórendszerből áll: bonell rugós, táskarugós, herkules rugós matracok.
Bonell rugórendszer:
A különleges hőkezelésnek köszönhetően a rugózat páratlan rugalmasságot, hosszabb élettartalmat biztosít. Ennek köszönhetően a matrac hosszú évek után sem deformálódik. A tartósságot szolgálja a rugótölcsérek egymáshoz fűzése, valamint az egyedülálló merevítő keret alkalmazása.
Herkules rugórendszer:
Szerezetében hasonló a bonell rugós rendszerhez, de itt kisebb átmérőjű rugók vannak, sűrűbben elhelyezve. A testsúly egyenletesen oszlik el a matrac egész felületén, így egy kemény ortopéd ágy hangulatát kelti. Elsősorban a derékfájdalmat enyhítő, kemény fekvésű ágyat előnyben részesítők számára ideális választás.
Merevítő keret:
A matrac szélén körbefutó különlegesen hőkezelt acélkeret a rugószerkezet merevségét és a tökéletes súlyeloszlást biztosítja.
Táskarugós rendszer:
A kor tudománya által ismert legmagasabb minőségű rugózata. A hagyományos rendszerekhez képest több mint kétszer annyi mennyiségű rugót tartalmaz. A rugótölcsérek egyenként tasakokba vannak belevarrva, a súrlódást és kopást megelőzve egymástól függetlenül tudnak mozogni. Rendkívül rugalmas, alkalmazkodik testünk súlypontjaihoz (pontrugózás), elősegítve gerincoszlopunk természetes tartását.
Légkapszulák:
Biztosítják a természetes levegőcserét, elvezetve az alvás során keletkező párát.
Visco elastic:
A matrac két szivacsrétegből épül fel; hideghabból és a visco elasticból. A különleges "emlékező" visco réteg súlyérzékenységének köszönhetően a matrac tökéletesen illeszkedik a test alakjához. Mindenhol egyenletesen elosztva a test teljes súlyát megőrzi a gerinc természetes vonalát, csökkenti a csigolyákra ható nyomást és biztosítja a zavartalan vérkeringést.